7 Eylül 2011 Çarşamba

Mavi marmara oldu "karanlik" marmara

Gundem su siralar yine "Mavi Marmara" , Israil'in diretmeleriyle alinan karardan dolayi.
Politik yorumlar yapmayacaktim (gerci benim sahip oldugum politik bilgi,bilgi kategorisine bile girmez bence : )
 ama yine tutamayacagim kendimi.

Demiyorum ki "Mavi Marmara"  salt provakasyon amacli yola cikti ama buyuk olcude amac buydu.Yine de olaylarin bu boyuta gelecegini tahmin edemedikleri de asikar.

Israil tek bir konuda hakli,o da daha onceden uyarmis olmalari...yine de bu, sivilleri hunharca katletmeleri konusunda onlari hakli duruma getirmiyor tabiki.
E hadi "Mavi Marmara" kurbanlari, Israilli komandolarin ne kadar vahsi olacagini tahmin edemedi,devletin basindakilerde mi bunu akil edemedi? Kimse neden uyarmadi ciddi ciddi?
Isin kurdu olanlar bilmiyorlarmiydi bunun boyle olacagini? Devletin basindakilerinin isine geldi tabi.politikalariyla orantili bir hareketti soz konusu olan.Hal boyleyken etlisine sutlusune karismadilar.

Israil desen, adamlar kucucuk cocuklara acimiyorlar da kazik kadar adamlara mi aciyacaklar?
'Ellerinde bicakla satirla bizi bekliyorlardi ' diyorlar. Senin elinde  en gelismis silahlardan var.Kafasina sikacagina bicagi tutan eline sikamadin mi silahi madem oyle ? 

Gemide Amerikan vatandasi bir kimsenin olmasi manidardi biraz .
Amerikan vatandasi kimse olursa Israil bize dokunamaz mi diye mi dusunduler acaba...
Hatirlatayim,cok zaman once degil belki 5 yil once  Filistin'lilere saldiran tanka karsi gelip onunde bariyer kurmaya calisan gencecik Amerika'li bir kizi gozunun yasina bakmadan ezmisti Israll ordusunun tanki..gerisini siz dusunun.

Dis politikada ki "bilincli" beceriksizligimizin bizi getirdigi hale sasmiyorum.

Askerlerimiz katlediliyor ama kimse "Mavi MArmara" nin kutsal amaci ?! gibi  bir amacla ne turlar duzenliyor ne  yuruyus yapiyor.Devlet masallah kinamaktan bir kinama ordusu olusturdu hayali,oturdugu yerde sayiyor (pardon pardon birgun gecikmeli olarak Somali'ye filan gidiyor).

Bana gore burada suclu olanlar biraz da  MAvi MArmara'yi duzenleyenler (kafalarina gore takildiklari icin) buna goz yuman devlet  ve ISrail'in simarik,canavarca tavridir.
O yuzden ozur ciksa bile gerisi gelmez.

Yagmur duasindan ziyade  akil duasina cikilsa, ulke olarak  bize daha cok faydasi olur sanirim !